fbpx

Varga Tamás

 

VARGA TAMÁS színészi és drámaírói pályáját is Zentán kezdte, ahol amatőr színészként megírta első drámáját, majd megrendezte. Miután a színészi pálya mellett döntött, felvételt nyert az Újvidéki Színművészeti Akadémia színészi szakára, majd tagja lett az Újvidéki Színház társulatának, ahol tíz év alatt szinte minden előadásban játszott, de Szabadkán, Temesváron, Békéscsabán és Budapesten is elvállalt szerepeket, így számos darabban volt alkalma kipróbálnia magát.
Tanított a Kosztolányi Dezső Színház Színházi Műhelyében, továbbá színészkurzusokat tartott többek között az Újvidéki Színművészeti Akadémián, a Pesti Magyar Színiakadémián, a Békéscsabai Jókai Színház Színitanházban, továbbá számos vajdasági és magyarországi színjátszó csoportnak tartott színészi, rendezői és színpadi harc képzést.

2014-ben a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet kulturális referense, később pedig a megbízott igazgatója lett, továbbá megválasztották a Vajdasági Magyar Értéktár Bizottság elnökének és a Hagyományok Háza Hálózat – Vajdaság vezetőjének, továbbá megalapította a Színtér – Kárpát-medencei Magyar Amatőr Színjátszók Társaságát.

2016-ban két első helyezést nyert az Okuláré Projekt drámaíróversenyen, 2017-ben elvégezte Magyar Drámapedagógus Társaság a drámapedagógus képzését, 2019 szeptemberében pedig megjelent A leves című drámatrilógia kötete, melyből a címadó drámáját 2023-ban lefordították és kiadták szlovák nyelven, majd Pozsonyban színre is vitték az ősbemutató előadást. 2023-2024-ben elvégezte a PROGmasters programfejlesztő képzését.
Az Udvari Kamaraszínház társulatának először 2011-től 2014-ig volt tagja, majd 2021. szeptemberében visszatért és a színészi feladatok mellett a színház szervezésben is részt vesz.

Kapcsolat

SCHULTZ EMESE kulturális szervező és közönségkapcsolatok
[email protected], tel.: + 36 70 905-1245

 LÁNG D. ISTVÁN sajtókapcsolatok
[email protected], tel.: +36 30 221-7923

Udvari Kamaraszínház titkárság
[email protected]

Budapesti játszóhelyünk: ALTEMPLOM (Pozsonyi út 58. - bejárat a Gogol utca felől)

Jegyvásárlás

 

Adatvédelmi tájékoztató