fbpx

Tisztelt Közönségünk!

Tisztelettel köszöntöm Önöket az Udvari Kamaraszínház nevében!

Töretlenül él bennünk a hit, hogy nehezebb időkben van igazán szükség a színház gyógyító erejére. Most jött el az idő arra, hogy erőt merítsünk történelmünk sorsfordulóiból.

Színházunkban kizárólag ezekkel találkozhatnak. Várják Önöket a sorsfordulók, valamint a sorsfordítók. És mi is, akik írtuk, akik színre vittük, akik alakítjuk ezeket.

Találkozzunk ebben az évadban is az Udvari Kamaraszínházban!

– Andrási Attila Jászai Mari-díjas, Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült író-rendező

A színházról

A színház mindenkori feladata megmutatni a láthatatlant, és bár az utóbbi években a fantázia elsőbbséget élvez a valósággal szemben, mi a láthatatlan színpadra állításában nem elsősorban a fantáziánkra, hanem a tényekre hagyatkozunk.

Tudás nélkül ugyanis a fantázia veszélyes – többek között ezen bukott meg sok eszme is a történelem folyamán –, ezért mi hiteles történelmi darabokat állítunk színpadra. Célok helyett küldetésünk van: kiegészítjük a történelemkönyveket néhány agyonhallgatott fejezettel, elvisszük a nézőt olyan helyszínekre, ahol az időkorlátok miatt sosem járhatna, reflektorfénybe állítjuk néhány olyan történelmi személyiség jellemét, akinek a döntései mindannyiunk mai sorsát is megpecsételte. Legfőképpen azonban azt reméljük, hogy alkotói munkánk gondolatébresztő lesz és további kutatásra, olvasásra sarkallja a nézőt.

“A történelem Isten irányunkban történő megmutatkozása az időben.”

Andrási Attila Jászai Mari-díjas írótól, rendezőtől, színházunk igazgatójától származó fenti idézet írja le legsommásabban a színdarabjainkban feldolgozott cselekmények eredőjét. Ezek a magyar történelem, a jelenünket eredményező múltunk sorsfordító eseményei.

Társulat

Pál Péter

Molnár Zoltán

Tóth Zsuzsi

Kapcsolat

SCHULTZ EMESE kulturális szervező és közönségkapcsolatok
[email protected], tel.: + 36 70 905-1245

 LÁNG D. ISTVÁN sajtókapcsolatok
[email protected], tel.: +36 30 221-7923

Udvari Kamaraszínház titkárság
[email protected]

Budapesti játszóhelyünk: ALTEMPLOM (Pozsonyi út 58. - bejárat a Gogol utca felől)

Jegyvásárlás

 

Adatvédelmi tájékoztató