fbpx

Orbán Borbála

jazz- és sanzonénekesnő, színésznő

2003-ban a Vujicsics Tihamér Zeneiskolában Szvorák Katinál tanult népi éneket, ezt követően 2010-től 2014-ig a váci Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskolában tanult és jazzének szakon végzett Kovács Lindánál. 15 éves koráig rendszeresen fellépett a Kecskés együttessel, ahol a régizene mellett dalmát, szerb illetve magyar, széki és csángó népdalokat is énekelt.

2014 és 2017 között az Etüd Konzervatóriumban tanult jazzéneket, ahol főtárgy tanára Winand Gábor volt. Itt OKJ-s szakvizsgát tett le.

2015-ben Kelecsényi László írt egy darabot, mely Edith Piaf gyermekkori és fiatalkori életéről szól Egy párizsi veréb címmel. 2017-ben és 2018-ban felolvasóest is készült belőle a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Színháztermében. 2023-ban Piaf haláláig lett átírva a darab Kismadár címmel és a Bajor Gizi Színészmúzeumban lett előadva márciusban.

2016-ban a Pozsonyi Piknik felfedezettjeként tartják számon és 2019-ig rendszeres fellépője az eseménynek. Állandó kísérője zongorán Pánczél Kristóf előadóművész, akivel Magyarországon belül és határon túl is rengeteg koncertet adnak elsősorban francia sanzonműsorukkal, de egyéb vegyes műsorokkal is. 2019-ben Makk Andrissal alakul Virage de Piaf zenekara, ahol kezdeti hot jazzt, bossa novákat és sanzonokat dolgoznak fel, általában kvartett felállásban.

A magyar sanzonok világából Karády Katalin dalait tűzte műsorára és a Bajor Gizi Színészmúzeumban mutatta be először. Ezeket és más dalokat Péter Zsolttal és Dániel Gáborral kiegészülve adták elő a Ludwig Múzeumban rendezett 120 éves a magyar film vernisszázsán, a műsor 2022-ig járta az országot a Köszönjük, Magyarország! pályázat segítségével.

2021-ben megjelent első lemeze Ma chanson címmel, amelyet Miquéu Montanaro írt és a Kaláka Kiadó adott ki. A lemez dalai a lány gyermekkoráról és érzéseiről szólnak és a Francia Utcabálon illetve a kapolcsi Művészetek Völgyében és az Opus Jazz Clubban hangzott el a lemezbemutató koncert.

2019-ben felvételt nyert a Pesti Magyar Színiakadémiára ahol 2020-ig tanult, majd az OKJ színész 2 vizsgát a Thália Tanodában tette le.

2020-ban kapta első szerepét az Andrási Attila által vezetett Udvari Kamaraszínházban, ahol azóta társulati tag. 2022-ben az Anjou – A liliom útvesztői c. előadásban játssza Nápolyi Johannát és A világ és a vége c. előadásban Julikát.

Kapcsolat

SCHULTZ EMESE kulturális szervező és közönségkapcsolatok
[email protected], tel.: + 36 70 905-1245

 LÁNG D. ISTVÁN sajtókapcsolatok
[email protected], tel.: +36 30 221-7923

Udvari Kamaraszínház titkárság
[email protected]

Budapesti játszóhelyünk: ALTEMPLOM (Pozsonyi út 58. - bejárat a Gogol utca felől)

Jegyvásárlás

 

Adatvédelmi tájékoztató