fbpx

A Vörös Pimpernel és a második államalapító az Udvari Kamaraszínház színpadán

by | Nov 8, 2021 | Hírek, Nyitólap slider | 0 comments

Miképp kapcsolódik a magyar múlthoz és jelenhez a francia forradalom? Történelmi haladást eredményezett-e az ateizmus állami hitvallássá emelése, vagy tömeggyilkosságot és napjainkig tartó nemzetközi pusztulást? Megmutatható e mindez a színház eszközeivel akár a diákoknak is, ráadásul másképp, mint az iskolában?
Miért kellett betiltani a múlt rendszerben Orczy Emma remekművét, a Vörös Pimpernelt? Ki lehet a titokzatos Vörös Pimpernel? Példakép-e manapság, aki önzetlenül segít a bajbajutottakon?
Lehet-e a tatárjárás után Magyarországot újjászervező, második államalapítóként is tisztelt IV. Béla élő lelkiismerete a saját leánya, Anna hercegnő? Mi mindenről vitatkozhat a színpadon a király és a szűz?
Továbbgondolásra ösztönző, izgalmas kérdések, melyekre az ide kattintva megtekinthető interjúban rövid választ ad a 20. század eleji remekművet színpadra állító Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház főrendezője, Andrási Attila és a darab kettős szereplője, Jantyik Csaba színművész.
Ha Ön többre is kíváncsi, bővebb válaszokat az MKUK 𝗻𝗼𝘃𝗲𝗺𝗯𝗲𝗿 𝟭𝟭-𝗲𝗶 Vörös Pimpernel és a 𝐧𝐨𝐯𝐞𝐦𝐛𝐞𝐫 𝟐𝟔-𝐚𝐢 Király és a Szűz című előadásait megtekintve kaphat.

Legfrissebb híreink