Halottak napjától Virágvasárnapig (Magyar Szó)

2004. május 13.
Magyar Szó


Egy dráma a hely szellemének védelmében

Május 29-én, szombaton ősbemutató lesz Magyarkanizsán, a helyi színházteremben: Halottak Napjától Virágvasárnapig címmel. Az Udvari Kamaraszínház másodszor mutatkozik meg, tavalyelőtt a Vörös bál című drámát vitték színre. A tegnapi sajtótájékoztatón a rendező, Andrási Attila elmondta, hogy Siposhegyi Péter felkérésre írta a színdarabot, a hányattatott sorsú szabadkai Kende Ferenc emlékirataiból. A történet a két világháború között játszódik, a Trianon után leszakadt területek magyarságának vívódásait mutatja be.

Az a nemzet, amely elveszíti nemzettudatát, csak nép lesz. Mi láncszeme vagyunk a történelmi folyamatnak, s magunkra vállaltuk, hogy a hiányos történelemtanítás és más negatív körülmények közepette felmutassuk múltunk egyes jelentős korszakait – mondta a rendező.

A közeljövőben drámapályázatot írnak ki az 1944-es atrocitások, valamint IV. Károly, utolsó magyar király témájára.

A színészek: G. Erdélyi Hermina, Kálló Béla, Péter Ferenc, Csernik Árpád.

Zene: Barabás Zoltán.

A kilencvenes évek elejétől együtt dolgozik ez a kis csapat. Rendkívüli feladatot vállaltunk mindannyian. Egy olyan kort elevenítünk fel, amelynek a nyelvezete varázslatos, emberi erényeket, igazi érzelmeket tolmácsolunk. Megpróbáljuk megmutatni azt, aminek nem szabad elveszni. Nagyon kevés pénzből, a lelkünkből táplálkozunk – nyilatkozta Péter Ferenc színész.

A próbák a szabadkai református egyházban folytak. Feszes tempójú drámának ígérkezik a Halottak Napjától Virágvasárnapig. Emberi sorsok színes skálája, olyan embereké, akik az identitásukat próbálják menteni. …
KÖVESSEN MINKET!

Kövesse az Udvari Kamaraszínházat a közösségi oldalakon!

KAPCSOLAT

Jegyrendelés, jegyinformáció: jegy@mkuk.hu

Titkárság: info@mkuk.hu

© 2015 Udvari Kamaraszínház. Minden jog fenntartva! Adatvédelmi nyilatkozat. Designed and created by Adamic