Szemerédi Bernadett Joyful-díjat kapott

2017-05-22

Kérlek, mesélj egy kicsit a Joyful kezdeményezésről…
 
A világ legnagyobb gospel kórusát álmodta meg a Joyful Hungary - Örömteli Magyarország Alapítvány, nem kevesebb, mint 20 ezer fővel. Ez magasan túlszárnyalná a 2015-es Guinness Rekordot, amikor a Fülöp-szigeteki Quezonban 8688 gospel énekes dalolt együtt. A szervezet elsődleges célja azonban nem a figyelemfelkeltés, hanem a zenén keresztül a kulturális összetartozás, a hit és a remény közvetítése. Ennek a gyarapodó csapatnak és nemes kezdeményezésnek váltam magam is egyik közvetítőjévé. A küldetésünkben ott van a remény, hogy a mindennapi mókuskerék ellenére is egy kicsit közelebb kerüljünk egymáshoz. S ehhez mi más lehetne a leghatékonyabb eszköz, mint a közös éneklés, a zene ereje, mely magasabb régiókba emeli a lelkeket.

Milyen szerepet vállaltál a kampányban?
 

A kampány imázsfilmjének elkészítésében segédkeztem. Rück Zsolt, az alapítvány elnöke kért fel a szerepre, akivel az ismeretségem egészen 2012-ig nyúlik vissza. Magam is sokat jótékonykodom, hiszem, hogy a Gondviselőtől kapott talentumokból másoknak is juttatnunk kell. Igyekszem minél többet tenni azért, hogy a hangommal sokaknak segíthessek. Azért álltam az ügy mellé, mert ez a kezdeményezés felrázza a generációkat, és olyan értékeket helyez középpontba, amelyekért érdemes küzdeni.
Az alapítvány vidám, egymást tisztelő és szerető, hitben, reménységben gazdag, örömteli Magyarországot vizionál, ezért is kapta a Joyful Hungary nevet.

Művészet kategóriában Joyful-díjat kaptál. Milyen érzés volt?

Rück Zsolt és Balázs Zsuzsa nagy szeretettel hívtak meg az első Joyful gálavacsorára még februárban. Mindössze annyit tudtam, nagyon fontos, hogy ott legyek, én pedig arra gondoltam, biztosan azért, mert jelen lesznek a támogatók, a szakma krémje, és a filmet is itt látja először a nagyközönség. Már elhangzottak a köszöntők és néhány zenés, énekes produkció is, amikor a díjkiosztáshoz felhívták a színpadra a kezdeményezés másik arcát, Weisz Fannit. S bár a kitüntetett neve még nem hangzott el, a leírás alapján biztosra vettem, hogy Fanniról van szó. Csak az volt a furcsa, hogy az alapítvány elnöke egyre többet pillantott ki rám. Amikor kimondták a nevem, nagyon meglepődtem, mert egyáltalán nem számítottam rá, hogy én kapom ezt a jóleső elismerést.
 
 
KÖVESSEN MINKET!

Kövesse az Udvari Kamaraszínházat a közösségi oldalakon!

KAPCSOLAT

Jegyrendelés, jegyinformáció: jegy@mkuk.hu

Titkárság: info@mkuk.hu

© 2015 Udvari Kamaraszínház. Minden jog fenntartva! Adatvédelmi nyilatkozat. Designed and created by Adamic