Szakrális produkcióink a Duna Palotában

2016-02-15

Februártól láthatók Budapesten a Duna Palotában, a teljesen egyedülállónak számító szakrális kamaraszínházi előadásaink. A szakrális ihletésű produkciók a Dóczy Péter vezette Szín-Dó Art Társulás és az Udvari Kamaraszínház együttműködésével jöttek létre. Meghatározott dramaturgiára épülnek, de a cselekménynél sokkal fontosabb szerepet kap az érzelmek és gondolatok közvetítése.

"Műfajuk meghatározásánál, elnevezésüknél nehéz a helyes kifejezést megtalálni. A színdarab megnevezés nem igazán fedné a valóságot, az előadás kifejezésnél is sokkal többet jelentenek ezek a művek.  Az összművészet jegyében fogantak, s olyan lelki húrokat pendítenek meg, amire egy átlagos színházi előadás ritkán képes." (Magyar Teátrum)

Az előadások nem csak a keresztény nézőkhöz szólnak, tartalmuk,  hangulatuk, érzelmi töltésük és atmoszférájuk és az ezeket kifejező verbális, zenei és vizuális formák mindenkit megérintenek.

A lélek röpte” egy költői előadás Szent Terézről, a karmelhegyi Boldogasszony rendjének szerzetesnőjéről.
A „Százgyökérű szív” egy különleges összművészeti produkció, amely Sík Sándor piarista szerzetes, tanár, egykori tartományfőnök, cserkészvezető, költő és irodalmár KERESZTÚT c. művére épül. A mű során a prózai részek és a mozgásszínház elemei mellett Sík Sándor legszebb és egyben bensőséges hangvételű versei jelennek meg. Mindkét darab rendezője Dóczy Péter.

KÖVESSEN MINKET!

Kövesse az Udvari Kamaraszínházat a közösségi oldalakon!

KAPCSOLAT

Jegyrendelés, jegyinformáció: jegy@mkuk.hu

Titkárság: info@mkuk.hu

© 2015 Udvari Kamaraszínház. Minden jog fenntartva! Adatvédelmi nyilatkozat. Designed and created by Adamic